Je online gegevens en persoonlijke informatie veilig houden bij Toluna

Nu er steeds meer persoonlijke gegevens worden gehackt of gestolen, is het belangrijker dan ooit om je gegevens veilig te houden.

Bij Toluna nemen we dit zeer serieus en behandelen we je gegevens met de grootste zorg.

Ondanks al onze inspanningen, kunnen we je gegevens echter niet alleen beschermen – we hebben ook jouw hulp nodig! Hiervoor hebben we de volgende 5 tips verzameld die jou kunnen helpen bij het veilig houden van je gegevens.

1) Werk je wachtwoord regelmatig bij door deze eenvoudige stappen te volgen:

Zorg ervoor dat je wachtwoord het volgende bevat:

– minimaal 8 tekens – minimaal 1 hoofdletter (A-Z)

– minstens 1 kleine letter (a-z) – minstens 1 cijfer (0-9)

– minimaal 1 speciaal teken (inclusief leestekens en spaties)

– niet meer dan 3 identieke karakters achter elkaar (bijv. 1111 niet toegestaan)

– niet identiek aan je e-mailadres.

Zorg ervoor dat je nieuwe wachtwoorden uniek zijn (niet iets dat je ook voor andere accounts gebruikt) en dat alleen jij ze weet; deel ze alsjeblieft met niemand.

Update je Toluna-wachtwoord vandaag nog.

2) Je wachtwoord is niet altijd zo sterk als je denkt!

Verrassend genoeg ben je niet de enige die denkt aan het gebruiken van ‘wachtwoord’ als wachtwoord, en ook 12345678 is niet zo moeilijk te raden. Zorg er ook voor dat je je naam of geboortedatum niet als wachtwoord gebruikt. Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en voeg indien mogelijk speciale tekens toe om een ​​sterk veilig wachtwoord te maken.

3) Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord!

Hoe verleidelijk het ook is om voor alles hetzelfde wachtwoord te gebruiken, het vergroot ook je kansen om gehackt te worden bij meerdere account.

4) Controleer of je gegevens zijn gelekt of gehackt

Met deze geweldige (en gratis) service kun je controleren of je gegevens terecht zijn gekomen in een datalek door je e-mailadres in te voeren. Bezoek https://haveibeenpwned.com om erachter te komen.

5) Stuur de zoon van de koning van Nigeria geen geld…

En zorg ervoor dat je ook geen bijlagen in zijn e-mails opent. Open geen e-mails, links of bijlagen van onbekende bronnen. Die lang verloren gewaande neef die alleen je bankrekeninggegevens nodig heeft om je een fortuin over te maken, bestaat waarschijnlijk ook niet!

Houd je gegevens veilig en blijf je wereld beïnvloeden!

Het Toluna Team

Tags:, , , , , , , , ,

%d bloggers liken dit: