Verhaaltjestijd Winnaars!

Het is tijd om de winnaars van verhaaltjestijd bekend te maken! Het was weer tijd om herinneringen naar boven te halen en misschien hebben jullie weer eens naar jullie favoriete film gekeken!

Je kunt alle verhalen hier nog eens nalezen:
https://nl.toluna.com/opinions/3199117/Verhaaltjestijd-Verander-het-einde-van-je-favoriete-film

Dit keer roep ik als winnaars uit: Ssuuzzyy en Mrnibbles ! Gefeliciteerd, jullie krijgen 5000 punten bijgeschreven.

De twee winnende verhaaltjes kun je hier nog eens lezen:

Ssuuzzyy:
Ik zou de film Me Before You veranderen.
De film gaat over Sam die door een ongeluk erg verlamd is geworden. Sam sluit zich geheel af en de ouders besluiten om iemand in te huren zodat hij wat meer buiten komt. Louisa ze hebben ingehuurd krijgt het voor elkaar om Sam wat vaker naar buiten te krijgen. Op het begin moet Sam niks van Louisa hebben ennverzet zich tegen haar omdat het een idee van zijn ouders is. Wat Louisa niet weet ik dat zij het laatste redmiddel kan zijn van Sam. Sam heeft namelijk aangegeven te willen sterven, in samenspraak met zijn ouders proberen ze nog een keer om Sam op te beuren.
Louisa krijgt het goed voor elkaar en de twee krijgen zelfs hevige gevoelens voor elkaar. Louisa blijft Sam overtuigen om geen einde aan zijn leven te maken. Toch blijft Sam bij zijn keuze en laat euthanasie plegen.
Alternatief einde:
De liefde tussen Sam en Louisa is erg sterk. Louisa weet van de wens van Sam af en wil er alles aan doen om hem op andere gedachten te brenge. Louisa is verliefd en weet zeker dat ze voor Sam kan blijven zorgen. Louisa weet hem over te halen, te laten zien hoe mooi het leven is met haar aan zijn zijde. Sam heeft veel gesprekken met Louisa over ee toekomst. De gedachten over euthanasie plegen spelen nog wel door zijn hoofd, maar Louisa heeft hem een andere kant laten zien. Een kant dat iemand van hem kan houden ondanks zijn beperking. Sam en louisa besluiten om naar een huis te gaan kijken waarbij alles aangepast wordt om op die manier te kijken of de liefde echt sterk genoeg is. Als het Louisa lukt om echt voor hem te zorgen, dan gaan ze samen naar een oplossing kijken belooft Sam. Na een jaar in het huis te hebben gewoont ziet Sam in hoe compleet Louisa zijn leven maakt. Hij ziet in dat mensen echt van elkaar houden en dat het niet alleen gebaseerd is op uiterlijk. Na veel praten en beleven heeft Sam het geluk in zijn leven weer teruggevonden. Samen met Louisa is hij vastberaden om er nog een mooi leven van te maken.

Mrnibbles:
Het einde van een film die ik heel graag zou willen veranderen is Buried, waar Paul (Ryan Reynolds) de hoofdrol in speelt. Als je deze film nog niet gezien hebt, stop dan met lezen en ga die film kijken. De film speelt zich af in een kist onder de grond. Niet heel spectaculair zou je zeggen, maar ik heb echt op het puntje van mijn stoel gezeten en bij het eind heb ik alleen maar NEEEEEEEEEEE kunnen roepen! Wat een vreselijk einde!
Een klein beetje achtergrond, Paul is vrachtwagenchauffeur in Irak. Hij is ontvoerd en wordt wakker in een kist onder de grond met alleen een telefoon en een aansteker. De hele film probeert hij aan deze nachtmerrie te ontsnappen. Na heel wat telefoontjes krijgt hij de FBI aan de telefoon die proberen hem te lokaliseren. Omdat er in de tussentijd allerlei bommen in de buurt van zijn kist vallen, weet de FBI hem te lokaliseren. De film eindigt met dat ze de kist op het spoor zijn en hem proberen uit te graven. Maar hoe tragisch, terwijl de kist van Paul door de bombardementen steeds voller met zand loopt en de kijker denkt dat Paul binnen afzienbare tijd gered gaat worden, blijkt het dat ze een andere kist aan het uitgraven zijn. Alle hulp komt te laat. Met het laatste beetje batterij op zijn telefoon, betuigt de FBI spijt en stroomt de kist vol met zand en wordt het beeld zwart.
Je snapt, als je al een hele film naar een man in een kist kijkt, dat je daar ook wel beetje claustrofobisch van wordt en je alleen maar wil dat deze man gered wordt. Als ik dus dit eind mag herschrijven, dan wordt het eind zo:
De kist stroomt steeds voller met zand. Paul vreest echt voor zijn leven, maar plots hoort hij stemmen boven de grond. Hij schreeuwt uit volle borst. Zijn telefoon gaat, het is de FBI: Paul Paul, kun je ons horen? Ja!!! Ik hoor jullie!!! De telefoon valt vervolgens uit. Steeds meer zand stroomt de kist in, Paul krijgt bijna geen lucht meer. Maar de stemmen in de verte zijn zo dichtbij. Paul hoopt dat ze op tijd komen, maar hij merkt dat hij bijna stikt. Nog een keer hapt hij naar adem om nog een paar secondes te winnen. Die secondes duren uren. De kijker voelt aan alles, het is te laat… Maar dan plots, LICHT! Mensen breken de kist open en trekken Paul eruit. Hij snakt naar adem! Het licht doet pijn aan zijn ogen, hij is compleet uitgeput, maar het maakt niet uit. Hij is gered, hij is veilig. Hij valt zijn redders in de armen en kan alleen nog maar huilen.
Voor mij zou dit het perfecte einde zijn van deze beklemmende film!

3e3771fa-0d66-416b-b46a-02f6ae3351a5_x365

%d bloggers liken dit: