Scam e-mail waarschuwing!

Beste leden,

Wij zouden jullie graag op de hoogte willen brengen van het volgende:
Wij hebben klachten ontvangen van een aantal members die onbevoegde email uitnodigingen hebben ontvangen, of zijn uitgenodigd voor websites die claimen bij Toluna te horen.

Wij willen jullie hiervoor waarschuwen en duidelijk maken dat de inhoud van deze emails niet afkomstig is van Toluna of onze partners.

Hoe werkt deze scam?

Deze scam methode staat bekend als ‘phising’ en kan tevoorschijn komen als een pop-up zie foto:

scam-image

Deze emails en sites beweren van Toluna te zijn. Zij beloven grote beloningen voor enquetes, proberen jullie over te halen om persoonlijke informatie te geven of proberen jullie over te halen om een beloning te verwezelijken waar jullie bepaalde verzendkosten voor moeten betalen. Wanneer jullie eenmaal jullie betaalgegevens hebben verzonden, zullen de betrokken personen geld blijven afschrijven van jullie rekening zonder jullie toestemming.

Hoe kunnen jullie deze scams voorkomen?

Jullie online veiligheid is erg belangrijk voor ons. Hoewel wij speciale programma’s hebben om jullie te beschermen op Toluna.com, kunnen wij jullie jammer genoeg niet beschermen op externe websites.

Wij willen onze members graag helpen herinneren dat:

  • Toluna nooit om persoonlijke informatie zal vragen buiten Toluna.com
  • Elke Toluna enquete veilig wordt gehost op beveiligde server: http://ups.surveyrouter.com/
  • Toluna nooit zal vragen om uw credit card gegevens of om een (kleine) betaling voor het registreren op een website, of een beloning te ontvangen
  • Toluna u nooit zal benaderen d.m.v. een telefoongesprek voor marketing doeleinden
  • Toluna enquetes alleen verstuurd worden per email, naar geregistreerde gebruikers en/of direct worden gepubliceerd op de officiële Toluna website toluna.com

Hoe kunnen jullie Phising sites en emails herkennen?

  • Wanneer u een uitnodiging krijgt via een email die een van de bovengenoemde punten overschrijdt, dan is deze email waarschijnlijk niet van Toluna
  • frauduleuze websites en emails zijn niet Toluna gesponsord
  • frauduleuze websites en email zullen vaak niet de juiste Toluna identificatie elementen bevatten (verkeerde logo, verkeerde emailadres etc.)

Wanneer jullie een verdachte email ontvangen die claimt van Toluna afkomstig te zijn, gelieve deze email niet openen, beantwoorden of doorsturen. Verwijder deze email, het is een scam. Wanneer u enige twijfels heeft over websites van derde partijen die u Toluna enquetes of beloningen beloven, neem dan contact met ons op.

Wanneer u hier meer vragen over heeft twijfel dan niet om een email naar onze helpdesk te sturen.

Met vriendelijke groeten,

Team Toluna

%d bloggers liken dit: