Nederland in de Finale tegen Spanje!

Aanstaande zondag speelt Oranje de WK-finale tegen Spanje. De Spanjaarden plaatsen zich voor de finale door Duitsland met 1-0 te verslaan. Spanje nam in deze wedstrijd direct het heft in handen en had veruit het meeste balbezit tijdens de wedstrijd. In de 73ste minuut kopte Puyol, Spanje naar de finale. Hierdoor spelen twee landen die nog nooit wereldkampioen zijn geworden, aanstaande zondag de finale tegen elkaar.
Nederland wist zich te plaatsen voor de finale door de volgende wedstrijden te winnen:

• Nederland – Denemarken (2-0) groep E
• Nederland – Japan (1-0) groep E
• Kameroen – Nederland (1-2) groep E
• Nederland – Slowakije (2-1) 1/8ste finale
• Nederland – Brazilië (2-1) kwart finale
• Uruguay – Nederland (2-3) halve finale

Volgens Dirk Kuijt wordt Nederland 100% zeker wereldkampioen. ‘’Ik heb veel respect voor Spanje, maar wij worden gewoon wereldkampioen” zegt hij in een interview.
In Nederland bereidt iedereen zich grondig voor op de finale, bier en frisdrank worden massaal ingeslagen. Op het museumplein in Amsterdam wordt een grote drukte verwacht.
Kampioen of geen kampioen de spelers worden dinsdag gehuldigd in Amsterdam. Dinsdag vindt er een groot feest plaats in de Hoofdstad. Als Nederland kampioen wordt, maken de spelers een vaartocht en is er een publieksevenement op het Museumplein. Als Nederland op de 2e plek eindigt, valt de vaartocht af. Dan vindt alsnog een huldiging plaats op het Museumplein.

%d bloggers liken dit: