Herinnering aan algemene regels

Een aantal van jullie heeft ons meerdere malen gevraagd een duidelijke uitleg te geven over de algemene regels betreffende het puntensysteem. Wij hebben begrepen dat het systeem niet al te duidelijk is en willen daarom hieronder graag uitleggen hoe het werkt.

Enquêtes

U ontvangt een e-mail ter uitnodiging voor een enquête. Hierin kunt u terugvinden: de codenaam van het onderzoek, het aantal punten dat u kunt verdienen met het beantwoorden van betreffend onderzoek en de datum waarop het onderzoek zal sluiten.  U heeft het onderzoek naar behoren afgerond wanneer u aan het einde een scherm te zien krijgt waarop staat dat u met succes aan de enquête heeft meegedaan en u terug redigeert naar de homepage van Toluna.

De punten worden normaal gesproken vier weken na sluiting van het onderzoek automatisch gecrediteerd. Alle leden worden op hetzelfde moment gecrediteerd en onderzoeken kunnen soms verlengd worden.

Als u problemen ondervindt met een onderzoek, verzoeken wij u ons een mail te sturen met als bijlage de uitnodigingsmail van het betreffende onderzoek.

Polls en Opinies

  • U ontvangt punten wanneer men op een door u gecreëerde poll stemt. Hoe meer stemmen, des te meer punten, tot een bepaalde grens
  • U ontvangt punten wanneer men een reactie geeft op een door u gecreëerde mening/opinie. Ook hier geldt; hoe meer reacties, des te meer punten, tot een bepaalde grens.

Let op: Ook de mening van het lid die de mening gecreëerd heeft telt mee, vandaar dat de teller automatisch bij 1 begint. Voor de populariteitsbonus zijn er minstens 20 reacties nodig van andere leden op een door u gecreëerde mening/opinie; punten worden dus gegeven vanaf het moment dat het cijfer 21 verschijnt op het overzicht.

De punten verdiend door het aantal reacties op uw meningen/opinie’s  (Content Popularity Bonus(opinions)) en door het aantal stemmen op uw poll (Content Popularity Bonus (poll)) hebben een limiet van 15 000 punten per maand. De punten worden automatisch gecrediteerd.

Reactie van meer dan 80 woorden

Elke reactie die u geeft op een mening/opinie van langer dan 80 woorden is 100 punten waard. Toluna crediteert niet meer dan 50 van dergelijke meningen per maand. Het totaal aantal die u op deze manier kunt verdienen is dan 5000 punten per maand. Punten die op deze manier verdiend zijn, worden elke 2de van de maand gecrediteerd (Voorbeeld: alle punten die u heeft verdiend in Januari worden op 2 Februari gecrediteerd).

Gesponsorde polls

Allen door te stemmen op de gesponsorde polls/meningen ontvangt u punten. De overige polls/meningen leveren geen punten op. Elke gesponsorde poll is 15 tot 150 punten waard, afhankelijk van het aantal vragen die deze stelt.

Bonus voor het promoveren naar een volgend niveau

Elk lid op Toluna wordt een niveau toegekend aan de hand van de populariteit en kwaliteit van de inhoud die hij/zij creëert op de website.

Om te promoveren naar een volgend niveau moet er voldoen worden aan een aantal criteria betreffende de kwaliteit en populariteit van de gecreëerde inhoud. Het promoveren naar een volgend niveau gebeurt niet op maandelijkse basis en is niet een recht waarop elk lid aanspraak kan doen.  Nota bene, er is een grens gesteld op het aantal niveaus die leden kunnen bekleden.

Inhoud van de meningen/polls

De inhoud van de door u gecreëerde meningen/polls moet in overeenstemming zijn met de algemene regels en voorwaarden van Toluna. Daarnaast moet er voldaan worden aan de regels in de Netiquette:

Daarom worden meningen/polls die aan onderstaande criteria voldoen, verwijderd van de site:

  • Meningen/polls waarvan de inhoud spam is
  • meningen /polls die reclame maken, ofwel publiciteit geven aan andere producten
  • meningen waarin men vraagt om hulp bij het verdienen van punten
  • meningen/polls die enkel in hoofdletters geschreven zijn
  • meningen/polls die niet op een juiste wijze zijn gecategoriseerd
  • meningen/polls in een andere taal dan die van de website waarop deze geplaats is

Beloningen

Om uw punten in te wisselen tegen beloningen, verzoeken wij u te gaan naar ‘Onze beloningspartners’ in het ‘Test & Beloningen’ menu. Hier vindt u een overzicht van al onze beloningspartners. Klik op de gewenste beloning en vul het aantal in, klik vervolgens op ‘akkoord’. Het is mogelijk na te kijken in uw account of de bestelling gelukt is door naar ‘Uw Punten’ te gaan, hier ziet u een overzicht van alle punten die u heeft verdiend en ingewisseld.

Het kan tot acht weken duren vanaf het moment van bestelling voordat u de beloning ontvangt.

Loterijtickets

De ‘Prize Draw’ tickets zin loterijtickets. U kunt deze op dezelfde wijze aanvragen als de bonnen, hierboven beschreven. U ontvangt ook vaak loterijtickets wanneer u tijdens een enquête buiten de doelgroep blijkt te vallen.  Ook als beloning voor het beantwoorden van korte onderzoeken, biedt Toluna loterijtickets aan en voor de promotie naar een volgend niveau kan Toluna u belonen met loterijtickets. Deze tickets zijn digitale tickets, u ontvangt geen papieren loten thuis. U kunt in uw account terugvinden hoeveel tickets u heeft, met deze tickets doet u automatisch mee aan de maandelijkse loterij waarmee er 50000 eruro gewonnen kan worden.

Om te zien of u gewonnen heeft, ga naar ‘Winnaars Loterij’ in het ‘Test & Beloningen’ menu. De eerste vijf in de lijst hebben geldprijzen gewonnen, de overige cadeaubonnen die zij ongeveer acht weken na trekkingsdatum ontvangen.

Het testen van producten

Het aantal te testen producten is beperkt. Helaas kan niet iedereen die zich inschrijft om producten te testen, de producten ook thuis opgestuurd krijgen.

Het selecteren van de leden die testproducten opgestuurd zullen krijgen, gebeurt op een willekeurige basis door een computer. De gebruikersnamen van de leden die een product zullen testen, worden op de site bekend gemaakt, onder ‘Test & Beloningen’

Om u op te geven als mogelijke tester, hoeft u alleen maar op het te testen product te klikken. Als u geselecteerd bent, zult u het product na ongeveer twee weken thuis ontvangen. Er zijn geen verzendkosten aan het testen van producten. Twee weken na het ontvangen van het product, ontvangt u een vragenlijst erover.

%d bloggers liken dit: