Het belang van het categoriseren en taggen van uw Toluna inhoud

Het categoriseren en taggen van polls en meningen is een belangrijk onderdeel van het creatie proces; we zouden u graag enkele tips en adviezen willen geven en het belang van deze handelingen benadrukken:

  1. Probeer zo concreet mogelijk te zijn wanneer u een categorie en subcategorie kiest. Dit stelt een ander lid in staat uw mening en/of poll makkelijker te vinden, welke weer een hogere respons ratio kan opleveren. Daarnaast is het belangrijk te onthouden dat een ongecategoriseerde poll/mening verwijderd kan worden. Een poll/mening die niet gecategoriseerd wordt kan verkeerde zoekresultaten opleveren en het moeilijker maken voor andere leden de juiste onderwerpen te vinden.
  2. Hoewel het taggen geen verplicht onderdeel is, wordt het aanbevolen een aantal tags aan uw mening/poll toe te voegen. Tags zijn veel flexibeler en preciezer. Als u bijvoorbeeld een recensie schrijft over de laatste Dr. Who special, dan kunt u deze mening op die wijze taggen in plaats van enkel het te categoriseren onder ‘TV/Science Fiction’. Nogmaals, dit kan een grote invloed hebben op de vindbaarheid van uw poll/mening door andere leden.
  3. Wanneer u de categorie niet zeker weet, kies dan de categorie ‘Anders’. Als u een poll/mening heeft gecreëerd die niet onder één van aangegeven categories valt, kies dan de optie ‘Anders’. In dit geval is het zelfs belangrijker tags toe te voegen zodat een lid uw poll/mening kan vinden. Elke categorie heeft de subcategorie ‘Anders’; als u dus een recensie schrijft over een film waarvan u de genre niet kunt vinden dan kunt u het onder de categorie ‘Films & Cinema/Anders’ categoriseren.

Tot ziens op de site,

Avner & het Toluna Team

%d bloggers liken dit: